Duurzaam en innovatie

   Duurzaamheid vind je bij ons terug in het gebruik van materiaal. Zo werken we met natuurlijke materialen als linnen, wol, bamboe, eucalyptus en gerecycled garen van o.a. PET-flessen en visnetten. Naast het werken met natuurlijke materialen, vinden we het ook belangrijk dat onze vloerkleden geproduceerd worden onder goede arbeidsomstandigheden en streven we ernaar om zo veel mogelijk in Europa te produceren.

   We vinden het belangrijk dat we eerlijke producten verkopen. Daarom werken we samen met de organisatie Care & Fair. Alle vloerkleden die Vloerkledenwinkel verkoopt, beschikken over een trademark van Care & Fair. Dat betekent dat een percentage van de aankoop wordt afgedragen aan onderwijsontwikkeling in het land waar het vloerkleed gemaakt wordt. Zo zorgen we ervoor dat onze kleden worden gemaakt onder goede omstandigheden, dat er geen kinderarbeid aan te pas komt en dat er eerlijke lonen worden uitbetaald.

   Vloerkleden maken is een eeuwenoude ambacht. Wij combineren deze ambacht met innovatieve technieken. We lopen daarmee voor op het gebied van productinnovatie. Op deze manier kunnen we voldoen aan de eisen die worden gesteld door onze klanten voor diverse gebruikstoepassingen. Bekijk onze collectie duurzame vloerkleden.

   Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met een van onze medewerkers.